Pensioenadvies voor de ondernemer

Waarschijnlijk wil je als ondernemer op enig moment ook afbouwen of misschien wel helemaal stoppen met je onderneming. Als dit moment is aangebroken heb je nog steeds geld nodig om van te leven. Voor ons is geld geen doel op zich, maar een middel om je doelen te realiseren. Één van de mogelijkheden die je hebt is sparen in de vorm van pensioen. Er zijn echter nog veel meer manieren om vermogen op te bouwen. Graag helpen we je inzicht te geven in de manier die het beste past bij jouw persoonlijke wensen. 

Wij laten je zien waar je van leeft als je niets regelt, vergelijken dit met je wensen, vertalen deze naar doelstellingen en helpen je deze te bereiken. Onze service zorgt er bovendien voor dat je op koers blijft. Geen eenmalige actie dus. We staan je bij en blijven je helpen het gewenste inkomen te bereiken. Dat doen we vandaag en morgen!


Pensioenadvies voor de accountant

Als pensioenadviseur ondersteunen we jou als accountant met onze specialistische kennis van pensioenen. Op deze manier ben je in staat je relatie ook op pensioengebied te ondersteunen.

We helpen bij het geven van inzicht in de pensioensituatie van de ondernemer en zijn medewerkers. Daarnaast controleren we verzekeringspremies en andere documentatie die pensioenuitvoerders aan je relatie sturen. Ook maken we pensioenberekeningen voor ondernemers die nog een pensioenvoorziening in hun BV hebben. Of geven we inzicht in de gevolgen van afkoop of omzetting in een ODV van in eigen beheer opgebouwd pensioen.

Door onze ondersteuning kun je je als accountant richten op het totaal advies van je relatie en ontzorgen wij het pensioendeel.


Pensioenadvies voor
werkgevers  & ondernemingsraden

Door onze ruime ervaring worden we regelmatig gevraagd door werkgevers of ondernemingsraden om hen bij te staan met pensioenadvies. Dit kan gaan om advies bij het verlengen van een pensioencontract voor de medewerkers of om het beoordelen van door de werkgever voorgestelde wijzigingen van de bestaande pensioenregeling.  

We kijken daarbij verder dan alleen de pensioenlasten voor de werkgever, maar inventariseren ook de gevolgen voor de individuele medewerker. Omdat we in onze adviespraktijk met veel verschillende pensioenuitvoerders samenwerken zijn we goed in staat om snel en efficiënt voorstellen uit te brengen dan wel te beoordelen.