Akkoord over ons nieuwe pensioenstelsel

Het Pensioenakkoord, hoe zat het ook alweer?

In 2019 bereikten kabinet en werkgevers- en werknemersorganisaties een akkoord over de herziening van ons pensioenstelsel. om pensioen eerlijk en betaalbaar te houden moet het pensioenstelsel worden gewijzigd. Hoe dit te doen is vastgelegd in het Pensioenakkoord.

In het afgelopen jaar is gewerkt aan de invulling van het nieuwe Pensioenakkoord. De details van dit akkoord zijn nu bekend. Op deze pagina hebben we speciaal voor jou als werkgever de belangrijkste onderwerpen samengevat in verschillende artikelen.

Voordeel is dat je niet zelf het hele akkoord (46 pagina’s + bijlagen) hoeft door te akkeren op zoek naar informatie die voor jou wellicht relevant is. Dat hebben wij namelijk al voor je gedaan. Je ziet snel wat de nieuwe regels betekenen voor jouw specifieke situatie.

Hoofdlijnennotitie Pensioenakkoord

Ben je toch benieuwd naar de gehele inhoud of kom je soms lastig in slaap. Download dan hier de volledige tekst en alle bijlagen van de hoofdlijnennotitie uitwerking pensioenakkoord. Veel sterkte en leesplezier gewenst ;-)! ZZZzzzz

Onze artikelen

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van 1 van onze artikelen neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dat kan telefonisch op 0546 769 116 of per e-mail naar info@wensinkpensioen.nl of via onderstaand contactformulier.  Iets gemist?

  Mis je een onderwerp? Laat het ons dan weten en we komen hier graag in een volgend artikel op terug. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook anderen die wellicht dezelfde vraag hebben.

  Over WensinkPensioen

  Sinds 2001 helpen we werkgevers als pensioenadviseur. We ontzorgen je volledig op pensioengebied. Dit doen we onder andere door je te helpen de pensioenregeling in te richten zodat deze aansluit bij jouw wensen en doelstellingen. Ook informeren we jouw medewerkers over de inhoud van de regeling en geven we inzicht in de keuzes die ze kunnen maken en het pensioen dat ze uiteindelijk kunnen verwachten.

  Wij geloven dat inzicht in de financiële toekomst zorgt voor gemoedsrust bij jouw medewerkers en ze geen stress hebben over hun financiële toekomst. en medewerkers die goed in hun vel zitten hebben ook een positieve bijdrage op jouw onderneming.

  Meer over WensinkPensioen lees je hier.