Eerlijke pensioenwijzer vergelijking pensioenfondsen

Op 14 mei heeft Eerlijke pensioenwijzer haar nieuwe rapport gepresenteerd. De Eerlijke Pensioenwijzer beoordeelt hoe pensioenfondsen in beleggingsbeleid en -praktijk omgaan met het risico dat bedrijven waarin ze beleggen schade veroorzaken aan mens of milieu.

Belangrijkste conclusie uit het onderzoek: Beleggingsbeleid pensioenfondsen ietsje meer ‘verantwoord’.

Cor Oudes van PAX, namens de Eerlijke Pensioenwijzer: “Een aantal echt lage scores kruipt nu richting de voldoende, maar de pensioenfondsen moeten nog heel veel doen voordat we kunnen spreken over een duurzame pensioensector. De sector beheert in totaal 1400 miljard euro en kan daarmee wereldwijd echt een verschil maken.”

Ten opzichte van het vorige onderzoek zijn de resultaten bij veel van de onderzochte fondsen verbeterd.

Onderstaande afbeelding uit het onderzoek laat zien dat er beleidsmatig nog veel ruimte is voor verbetering als het aankomt op dierenwelzijnsbeleid.

Dierenwelzijn en pensioenfondsen

De samenvatting van het onderzoek lees je hier. Voor het volledige onderzoek verwijzen we naar de site van Eerlijke Pensioenwijzer.

Bij WensinkPensioen hechten we aan een duurzame samenleving. We doen dan ook graag een appèl op de pensioenfondsen om de handschoen op te pakken en het beleid verder te ontwikkelen. Met het beschikbare geld dat immers van ons allemaal is zijn de pensioenfondsen in een goede positie om het verschil te kunnen maken.

Bouw jezelf geen pensioen op bij een pensioenfonds, maar bijvoorbeeld bij een verzekeraar of premiepensioeninstelling? Dan heb je vaak zelf keuzemogelijkheden om je beleggingen te verduurzamen. Weten hoe dit werkt? Bel of mail ons, we helpen je graag.

Bouw je helemaal geen pensioen op en wil je graag weten hoe je dat zou kunnen doen? Of wil je weten wat jezelf kunt doen om je beleggingen te verduurzamen? Ook dan ben je bij WensinkPensioen aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op.